2010-10-31 21:36:10• hírek • Szatmár.ro

Hegyi prédikációk

Avasújvároshegyen és Kőszegremetén hegyi prédikációt tartottak.

A szőlőtermő vidékek sajátos rendezvényét tartották meg vasárnap Avasújvároshegyen és Kőszegremetén. Az avasújvárosi református egyházközség hegyi házánál Sipos Brigitta, Kállósemjén református lelkipásztora hirdetett igét. A helység magyarországi testvértelepülésének lelkésze Pál apostolt idézte igehirdetésében: mindenért hálát kell adni Istennek, hiszen ez nem csak hozzá visz közelebb, de embertársainkhoz is - hiszen a hasonló, hálaadó alkalmaknak közösségerősítő hatása is van.

A gyülekezet nevében Bajnai Csaba lelkipásztor köszöntötte a kállósemjéni küldöttséget, amelyet a lelkész és Belicza László polgármester vezettek. Utóbbi üdvözlő beszédében elmondta: a jövő évi falunapra szeretettel várják az avasújvárosiakat. Kállósemjén és Avasújváros körülbelül 10 éve léptek testvértelepülési kapcsolatba.

Az istentisztelet után a családok, baráti társaságok a környékbeli hegyi házakba vonultak, ahol a gazdák asztalt terítettek: a hegyi prédikációhoz ugyanis ez is hozzá tartozik. Mint ahogy az is, hogy a nóta is megszólal estefelé.

Ugyancsak nótázástól zengtek a kőszegremetei domboldalak vasárnap, sötétedés táján. Az itteni hegyi prédikációt Sziszik József, helybeli lelkipásztor tartotta, amit a gazdáknál ünnepi ebéd követett. Jövő héten Sárközhegyen lesz hasonló, termésért való hálaadási ünnepi rendezvény.


Hegyi prédikáció Avasújváros szőlőhegyén


Hegyi prédikáció Avasújváros szőlőhegyén
Hegyi prédikáció Avasújváros szőlőhegyén


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: